Horgolt karácsonyi zokni készítése zsinórfonalból

Magyarországon is egyre elterjedtebb az az amerikából származó szokás, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével zoknikat akasztunk ki, – mostanság már inkább dekorációs célból. A hagyomány szerint a gyerekek a kandallóra akasztották zoknijukat, harisnyájukat, hogy a Mikulás megtalálja azt és ajándékot rejtsen bele. A tradíció a világ országaiban elég hasonló, viszont az ajándékozás időpontja eltérő, hiszen nálunk december 6-án érkezik a Mikulás, több helyen viszont Karácsonykor hozza az ajándékokat. Manapság már kimondottan az ünnepekre készülve árulnak ilyen karácsonyi zoknikat, de sokkal személyesebbé tehető a készülődés, ha ezt az apróságot mi magunk készítjük el.

Manapság már kimondottan az ünnepekre készülve árulnak ilyen karácsonyi zoknikat, de sokkal személyesebbé tehető a készülődés, ha ezt az apróságot mi magunk készítjük el.

Horgolás oktató videó

Szükségünk lesz 3 mm-es piros és fehér zsinórfonalra (természetesen a szín kedvünk szerint választható), illetve 6-os horgolótűre.
A karácsonyi zokni meghorgolásához minden alapanyagot és igény szerint dekorációs kiegészítőt megtalálsz a webshopban, a készlet erejéig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük