Karácsonyi díszek készítése fonalból – Nyalóka horgolás

A nyalóka, vagyis lollipop kifejezés Amerikában már az 1700-as években is használatos volt. 1937-ben le is védették, így hozzájuk köthető a modern nyalóka feltalálása, bár a történelem során sokszor és sokféleképpen készítettek azelőtt is pálcikára ragasztott ehető cukorka édességet.

Ahogyan közeledünk a Karácsonyhoz, úgy egyre több ikonikus dekoráció és ünnepi dísz kerül a boltok kirakataiba, polcaira és otthonainkba. A karácsonyi hurrikán nyalóka is ilyen hagyományos kiegészítő, főleg piros-fehér színeinek köszönhetően. Amerikából átvett tradíció dekorációs célra használni, a kandallóra akasztott zoknik, hatalmas ragyogó fényfüzérek és a kéményből ereszkedő Télapó sziluett mellett.

Az általunk horgolt stilizált nyalóka formát használhatjuk az ajándékok csomagolásának kiegészítőjeként, otthonunk dekorálására, karácsonyfa díszként, – csak a fantáziánk szabhat határt felhasználására. Az elkészítéséhez szükségünk lesz piros és fehér színű vékony pólófonalra, és 8-as horgolótűre.

Horgolás oktató videó

Minden alapanyagot és igény szerint dekorációs kiegészítőt megtalálsz a webshopban, a készlet erejéig! Bármilyen kérdéssel, vagy alakadás esetén keress minket személyesen, vagy üzenetben, szívesen segítünk! Jó horgolást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük