Karácsonyi díszek készítése fonalból – Csillag horgolás

A karácsonyhoz hasonló ünnepek már az ókorban is léteztek. A keresztények tették először hivatalos ünneppé, melyet kezdetben januárban tartottak; időpontja a negyedik század végétől helyeződött december 25-re. A 16. században a reformáció hatására kezdett egyre inkább elterjedni a karácsony. Ekkor már az emberek az otthonaikban is karácsonyfát állítottak, melyre különböző, szimbolikus díszeket helyeztek.

Amíg a gömb alakú díszek a bolygókat jelképezik, addig a csillag formájúak a Nap jelképei. A keresztények szemében ez a forma arra utal, hogy a Biblia szerint egy csillag vezette el a napkeleti bölcseket, vagyis a három királyokat Betlehembe, ahol a kis Jézus született. Tudósok szerint ez nem volt más, mint a Halley-üstökös, más elméletek szerint viszont több bolygó együttállása okozta azt a különleges égi jelenséget. Bármelyik magyarázatban is hiszünk, karácsony ünnepén a csillag szimbólum számtalan helyen megjelenik és beragyogja az estéket. Csillag díszíti a fenyőfa csúcsát, csillag alakú sütemények készülnek és a fára kerülő égősor, a lakást ünnepi díszbe öltöztető dekorációk is gyakran ezt a szimbólumot formázzák.

Horgolás oktató videó

Az videóban horgolt csillaghoz szükségünk lesz 3 mm-es zsinórfonalra és 7-es horgolótűre, de készíthetjük szalagfonalból vagy makraméfonalból is. Minden alapanyagot és igény szerint dekorációs kiegészítőt megtalálsz a webshopban, a készlet erejéig! Bármilyen kérdéssel, vagy alakadás esetén keress minket személyesen, vagy üzenetben, szívesen segítünk! Jó horgolást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük